Alliansen: Var det där så smart egentligen?

on söndag 4 september 2011

I alliansens budgetförhandlingar får Kristdemokraterna (KD) inte igenom sin hjärtefråga om sänkt skatt för pensionärer nästa år, erfar SVT:s Rapport. Partiledaren Göran Hägglunds pressekreterare Martin Kits bekräftar uppgiften:

- Vi får konstatera att vi har kommit i ett läge i förhandlingarna där vi är ensamma mot tre.

Jag delar DHE, Den Hälsosamme ekonomistens, bedömning att detta är ett stort misstag av Alliansen.(KD) relevans i riksdagen som ett värdekonservativt parti med stort socialt patos eller ”medkännande konservatism” är med detta i praktiken noll eller nära noll. De enda segrar de kan räkna hem är att de har lyckats sinka en del reformer på HBT-området med ett par tre år men sedan funnit sig nedröstat med förkrossande majoritet.

DHe ställer en relevant fråga i slutet på sin postning, vart nu alla (KD) väljare ska vända sig i valet 2014. Det lär inte bli något av de rödgröna partierna. Inte heller ser Annie Lööfs reformering av centerpartiet kunna gå den vägen heller med trovärdighet. Detsamma gäller för såväl (M) som (FP). Återstår gör (trumvirvel) just det, Sverigedemokraterna.

Moderaterna, Folkpartiet och Centerpartiet offrar idag Kristdemokraterna på det politiska spelets altare. Och resterna? De kastar de fullt medvetet till Sverigedemokraterna att glufsa i sig. Detta förklarar därmed både Kent Perssons och Staffan Danielssons förändrade förhållningssätt till detta parti och dess retorik som de så sent som 2010 inte ville ta i med tång ens.

Till borgerliga vänner som Tokmoderaten och Thomas Böhlmark kan jag bara säga: Hoppas att ni kommer trivas i sällskapet som Schlingmanns agerande nu kommer leda till för er. Tror inte jag säger grattis faktiskt, känns lite malplacerat. Undrar vad ni kommer sjunga på gemensamma sångkvällar....

Related Posts with Thumbnails

Senaste inlägg

Socialförsäkring

Ledare och opinion

Utrikes- och säkerhetspolitik

Ekonomi

NetRoots

Mediekritik

Alliansfritt Sverige

Netroots valanalyser