Om (KD), politiska snilleblixtar och ökenvandringar

on söndag 31 januari 2010


Regeringen vill ha en nationell värdegrund för äldreomsorgen. Det är ingen bra idé tycker DN Ledarredaktion i en milt sagt kritisk artikel. Till att börja med så tycker jag att en viss självständighet i förhållande till regeringen glimtar till. Vi får avvakta och se när det händer igen, men mitt tips är att det kan dröja.

Jag har snabbläst förslaget på regeringens hemsida, och efter att ha tagit del av det måste jag hålla med DN om att det mest är snömos av alltihop. Det är nästan som om regeringen vitsordar detta när de skriver följande:

”Genom lagändringen vill regeringen stödja och förstärka en utveckling som redan pågår i olika kommuners hemtjänst.”

Vad regeringen i praktiken säger är att

”Det pågår ett arbete i olika delar av landet som vi gärna ser att vi kan få äran av. Därför reglerar vi det arbetet enligt Kristdemokratisk ny-logik genom att förbjuda förbuden”.

Hägglund upprepade sitt slagord ”Förbjud förbuden” vid (KD) kommundagar senast i fredags och att ”Övertron på lagar, regleringar och politiska ingrepp håller oss tillbaka”.

Göran Hägglunds analys är i och för sig helt riktig, det saknas ett i grunden frihetligt parti i Sverige. Dessvärre är Kristdemokraterna det parti som har allra sämst förutsättningar att bli det skrev DN igår och det är bara att hålla med. Det haglar pekpinnar på alla nivåer och den senaste politiska snilleblixten och limbon att reglera verkligheten i efterhand vittnar om ett parti som står i en idépolitisk öken.

Men det mest spännande blir nog nu att se varthän Alliansens valplattform tar vägen i denna öken av politisk idéutveckling med (KD) som kartläsare.

Ikväll blir det pubafton på Sveavägen 68, och mer om detta och hur lite hur vi försöker utveckla Netroots kan du läsa hos Peter Högberg. Han ger även en bra reflektion av Stockholm och hur vi förnyar staden som är värd att läsa. Ett "måste-läsa-inlägg" är Åsa Lindestams längre betraktelse om Afghanistan. Det ger ett och annat att fundera på, jag anser att hon är helt rätt ute.

Related Posts with Thumbnails

Senaste inlägg

Socialförsäkring

Ledare och opinion

Utrikes- och säkerhetspolitik

Ekonomi

NetRoots

Mediekritik

Alliansfritt Sverige

Netroots valanalyser